Δημοτική Ιματιοθήκη

Η Δημοτική Ιματιοθήκη είναι μια δομή αλληλεγγύης, εντάσσεται στο πλαίσιο της ασκούμενης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, και στοχεύει στη συμπληρωματική υποστήριξη ευάλωτων ομάδων πληθυσμού της πόλης μας.

Η λειτουργία της Δημοτικής Ιματιοθήκης αποσκοπεί ειδικότερα στη δωρεάν παροχή ειδών ένδυσης, υπόδησης και άλλων χρηστικών αντικειμένων καινούργιων ή μεταχειρισμένων που βρίσκονται σε καλή κατάσταση, σε πολίτες, κατοίκους του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης που αντιμετωπίζουν σοβαρές κοινωνικοοικονομικές δυσκολίες και αδυνατούν να ανταποκριθούν σε βασικές ανάγκες διαβίωσης.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Τριπόλεως 19, Αργυρούπολη (απέναντι από το κλειστό γήπεδο καλαθοσφαίρισης)
Τηλέφωνο: 210 9961973
email: kpol@elliniko-argyroupoli.gr

Ωράριο λειτουργίας:

Κάθε Τετάρτη 5:00 με 7:00 το απόγευμα για παραλαβή ιματισμού
Κάθε πρώτο και τρίτο Σάββατο του μήνα 10:00 με 13:00 το μεσημέρι για διανομή ιματισμού

Το ωράριο λειτουργίας της Ιματιοθήκης μπορεί να αλλάζει αιφνιδιαστικά ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και το χρόνο των εθελοντών. Για κάθε αλλαγή και προς αποφυγή ταλαιπωρίας των εξυπηρετούμενων θα αναρτάται εγκαίρως σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Όσοι επιθυμούν να ενταχθούν στη δομή πρέπει να συμπληρώσουν συγκεκριμένη αίτηση και να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά ενώ βασικό κριτήριο για την ένταξή τους είναι η διαπίστωση της απορίας, η οποία αποδεικνύεται από το εισόδημα σε συνδυασμό με την εξέταση και άλλων κοινωνικών κριτηρίων, τα οποία εξετάζονται από επιτροπή του επιστημονικού προσωπικού των κοινωνικών δομών του Δήμου.

Τα δικαιολογητικά δύνανται να αναπροσαρμόζονται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες. Επισημαίνεται ότι οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου δύνανται να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση χωρίς να προσκομίσουν εκ νέου δικαιολογητικά.

ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ( PDF | DOC)
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ( PDF)