Κοινωνικά Ιατρεία

Στο πλαίσιο του εθελοντισμού και της λειτουργίας υποστηρικτικών κοινωνικών δομών για τον πολίτη λειτουργούν τα Κοινωνικά Ιατρεία.

Με τη νέα αυτή κοινωνική δομή, αξιοποιώντας το πλεόνασμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης των εθελοντών ιατρών,  ενισχύεται το οπλοστάσιο κοινωνικής προσφοράς του Δήμου στην καθημερινή μάχη που δίνεται για να στηριχθούν στην πράξη τους συμπολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη.

Παράλληλα, προσφέρονται υπηρεσίες συμβουλευτικής και στήριξης σε ειδικές ομάδες πληθυσμού μέσω ειδικών προγραμμάτων.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Αλεξιουπόλεως 27, Αργυρούπολη
Ώρες κοινού: 9:00 – 14:30
Πληροφορίες: 210 9961973 & 210 9904205
Τηλ. Ραντεβού: 210 9958620 – 210 9920246
email: prolipsi@elliniko-argyroupoli.gr

 

Νεφρολογικό Ιατρείο

Η λειτουργία του ιατρείου δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να ενημερωθούν και να έχουν μια  νεφρολογική εκτίμηση των προβλημάτων τους. Παρέχονται χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες για μια σειρά από προβλήματα που αφορούν στις νεφρολογικές παθήσεις καθώς και τη σχέση των νεφρών με άλλες παθήσεις όπως διαβήτη, υπέρταση, με χειρισμό ηλεκτρολυτικών διαταραχών, με νεφρολιθίαση, με ύπαρξη νεφρικής νόσου κ.α.

Το ιατρείο γίνεται από τον ιατρό κο Τσούτσο Ηλία, Διευθυντή Νεφρολογικού Τμήματος και Νεφρολογικής Μονάδας του Mediterraneo, μετά από ραντεβού.

 


Αιματολογικό Ιατρείο

Το αιματολογικό ιατρείο δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους μας, να έχουν μια σωστή και έγκυρη ενημέρωση για θέματα αιματολογικά ,που σχετίζονται με τη διερεύνηση, διάγνωση και αντιμετώπιση όλου του φάσματος των καλοήθων και κακοήθων παθήσεων που αφορούν στα έμμορφα στοιχεία του αίματος, όπως ενδεικτικά:

  • Αναιμία, λευκοπενία, θρομβοπενία,
  • Καλοήθη νοσήματα ερυθρών και λευκών αιμοσφαιρίων και αιμοπεταλίων,
  • Διαταραχές αιμόστασης και πηκτικού μηχανισμού,
  • Οξείες και χρόνιες λευχαιμίες
  • Χρόνια μυελοϋπερπλαστικά νοσήματα,
  • Μυελοδυσπλαστικά σύνδρομα,
  • Λέμφωμα Hodgkin,
  • Μη Hodgkin λεμφώματα,
  • Πολλαπλούν μυέλωμα,
  • Άλλα χρόνια λεμφοϋπερπλαστικά νοσήματα.

Το ιατρείο θα γίνεται απόγευμα, πάντα μετά από ραντεβού, από την κα Χανδρινού, Διευθύντρια Αιματολογικής Κλινικής & Αιμοδοσίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.


Γαστρεντερολογικό – Ηπατολογικό Ιατρείο

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης με τους Συμμάχους Υγείας  ένα πρόγραμμα εθελοντικής προσφοράς ιατρικής φροντίδας και όχι μόνο ,που απευθύνεται σε ευπαθείς  ομάδες πληθυσμού του δήμου μας λειτουργεί γαστρεντερολογικό ιατρείο.

Ο σκοπός της λειτουργίας του είναι η συνολική εκτίμηση των ειδικών  νοσημάτων του πεπτικού. Δεν  προσφέρει επεμβατικές υπηρεσίες αλλά  δίνει μία ακόμη δυνατότητα εξέτασης, διάγνωσης και συζήτησης των πολιτών, για τις πιθανές λύσεις σε θέματα που αφορούν τον οισοφάγο, στομάχι και έντερο.

Το ιατρείο  γίνεται από τον εθελοντή ιατρό Γαστρεντερολόγο- Ηπατολόγο κo Αλέξανδρο Σμυρνίδη.

 


Πνευμονολογικό Ιατρείο

Στόχος του ιατρείου είναι η δημιουργία μίας πύλης ενημέρωσης για θέματα που άπτονται της πνευμονολγίας.

Παρέχεται μία αξιόπιστη και προσιτή πληροφόρηση για τα νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος.

Το ιατρείο  γίνεται από τον πνευμονολόγο – φυματιολόγο κο Ξυνογαλά.

 


Ωτορινολαρυγγικό Ιατρείο

Στο ιατρείο μπορούν οι πολίτες να έχουν μια σωστή και έγκυρη γνώμη για τη διάγνωση, προτεινόμενη θεραπεία και υποστήριξη τους σε όλο το φάσμα των ωτορινολαρυγγικών περιστατικών.

Το ιατρείο θα γίνεται από τον εθελοντή  ιατρό κο Παπαιωάννου.

 


Καρδιολογικό Ιατρείο

Με τη βοήθεια εθελόντριας καρδιολόγου  ο Δήμος  θα στοχεύσει στη πρόληψη, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών  παθήσεων  καθώς και την ενημέρωση των πολιτών  για την αποφυγή και τη καταπολέμηση των παραγόντων καρδιαγγειακών κινδύνου.

Το ιατρείο θα γίνεται από την καρδιολόγο κα Καλλίντζη.

 


Ιατρείο Μετβολικών Συνδρομών

Στο  πλαίσιο λειτουργίας των εθελοντικών δημοτικών ιατρείων θα λειτουργεί ένα ιατρείο Διατροφής.

Στο ιατρείο θα γίνεται εκτίμηση και ανίχνευση του διατροφικού κινδύνου ,θα προτείνονται  διαιτολόγια για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού όπως άτομα σε σακχαρώδη διαβήτη,με χοληστερίνη ,με προβλήματα παχυσαρκίας, άτομα τρίτης ηλικίας κ.α.

Θα λειτουργεί ως συμβουλευτικό γραφείο μεταβολισμού και θα γίνεται από τον διατροφολόγο  κο Χουντάλα.